Такозвана Косовска полиција предузела мјере за обезбјеђивање избора на сјеверу

Tanjug
Foto: Sputnik

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- Косовска полиција саопштила је данас да је на основу свог оперативног плана и у координацији са представницима надлежних институција, укључујући и Централну изборну комисију (ЦИК), “предузела све радње и мере у оквиру мандата и законских овлашћења за координацију активности, са циљем обезбеђивања безбедности и несметаног одвијања изборног процеса у северним општинама Косова”.

Из тзв. Косовске полиције истичу да је циљ створити безбједно и мирно окружење за све грађане Косова прије, током и послије изборног процеса.

    “Овим планом је предвиђено да се Полиција Косова ангажује у реализацији законских обавеза и одговорности на професионалан, транспарентан и непристрасан начин за грађане и државу, како би омогућила слободно остваривање права гласа за све учеснике на изборима”, наводи се у саопштењу Косовске полиције.
  
 Истиче се и да “надлежне институције подстичу све грађане да сарађују са Косовском полицијом, Државним тужилаштвом, ЦИК-ом и пријављују све незаконите случајеве који се односе на безбедност, изборни процес или чак ван њих”.
    
У саопштењу се закључује да ће се извјештаји третирати повјерљиво.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана