Такмичење "Чувар реда" потврда блиских односа Београда и Москве

Срна
Такмичење "Чувар реда" потврда блиских односа Београда и Москве

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Небојша Стефановић изјавио је да је премијера такмичења "Чувар реда" у Србији у којем ће учествовати шест земаља, а дио је руских Међународних војних игара, још једна потврда блиских, братских и пријатељских односа Србије и Русије.

Стефановић је нагласио да ће такмичење бити одржано од 30. августа до 3. септембра на полигонима Жича и Берановац код Краљева, послије шест година континуираног учешћа Србије на Међународним војним играма.

"Поносни смо што је ове године Србија један од 11 коорганизатора игара које су једно од највећих војних такмичења на свету", рекао је Стефановић и захвалио Русији за указано повјерење.

Министар одбране Србије је позвао грађане да се прикључе церемонији свечаног отварања у недјељу од 20.00 часова на краљевачком Тргу Српских ратника, као и да посматрају двије дисциплине такмичења - "Патролне стазе" и "Трке хероја".

Он је упутио и честитке тимовима Војске Србије који се тренутно такмиче на играма у Русији, гдје већ освајају медаље, преносе београдски медији.

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да има још војних игара у Алжиру и Катару, али да је за Русију с обзиром на савезништво, искуство у заједничким борбама и историју, премијерно одржавање игара "Чувар реда" у Србије - најважније и захвалио на веома добрим и озбиљним припремама за вјежбу.

"Потпуно је јасно да армијске игре и такмичења нису уперени против неких земаља. Ријеч је само о јачању и одржавању одбрамбене могућости учесника. Имају искључиво мирнодопски циљ и карактер", поручио је Боцан-Харченмо.

На играма у Србији, осим припадника Војске Србије, учествоваће и тимови војске Русије, Казахстана, Ирана, Катара и Кипра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана