Тадић: Опозиција пропустила готово све што је могла

Танјуг
Тадић: Опозиција пропустила готово све што је могла

БЕОГРАД - Предсједник Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је да је опозиција на изборима пропустила „готово све што је могла“ и да је од предсједничке кандидатуре одустао између осталог и зато да не би био оптужен да одузима гласове Здравку Поношу.

Тадић је казао да је опозиција пропустила да организује заједничку контролу изборног процеса и да тако мање зависи од изборних околности које је наметала власт.

-Опозиција је на овим изборима пропустила готово све што је могла, али су били потребни и овакви избори да би се коначно после деценије магле све у опозицији јасно видело - рекао је Тадић за „Данас“.

Додао је да је тек након избора Понош рекао оно што је он говорио сво вријеме - да је за бољи резултат било потребно више кандидата.

-Не заборавите да су Владета Јанковић и други из те коалиције током кампање говорили да би моја кандидатура била директна помоћ Вучићу -навео је Тадић.

Он је оцијенио како би поновљени избори за градску власт у Београду били расписани само зато да Александар Вучић поправи изборни резултат који је СНС постигао на овим изборима, а не због било каквих разговора са било ким из опозиције.

-Ти разговори служе сам као параван и омогућавање Вучићу да уколико процени да су му нови избори у интересу, то представи као његову добру вољу и уступак опозицији - оцијенио је Тадић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана