Тачи: Сањам о припајању Прешева, Бујановца и Медвеђе

Танјуг
Тачи: Сањам о припајању Прешева, Бујановца и Медвеђе

ПРИШТИНА – Предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи изјавио је да не постоји никакав споразум с Београдом и истакао да је његов "сан" да се општине на југу централне Србије Прешево, Медвеђа и Бујановац припоје Косову.

- Сањам да Прешево, Медвеђа и Бујановац буду припојени без угрожавања територијалног интегритета Републике Косово - рекао је Тачи синоћ на ТВ Кљан Косова.

Он је рекао да не постоји нацрт споразума између Србије и Косова, да вјерује у америчко посредовање и истакао да свако ко говори о размјени, то чини за унутрашњу политичку употребу, јер се о томе никада није говорило, поготово не у Вашингтону, преноси Косово онлајн.

Оптужбе одлазећег премијера Аљбина Куртија о тајном споразуму са Србијом назвао је “чаршијским причама”, јер никакав споразум не постоји.

- Куртијеве тврдње о споразуму између Косова и Србије су чаршијске приче. Нема тајног састанка или договора. Све што се догодило у Вашингтону јесте показатељ спремности за наставак дијалога - рекао је Тачи.

Он је истовремено оптужио Куртија да је Србији предао сјевер Косова.

Такође је истакао да ће поштовати устав и да ће сваки споразум проћи кроз косовску скупштину.

Тачи је рекао и да ни у једној својој изјави није алудирао, прејудицирао или тврдио нешто што би могло да се схвати као притисак на одлуку Уставног суда о избору будућег премијера и владе, што тврди Курти.

- С обзиром да је моју уредбу Уставни суд суспендовао, нико не би требао мислити да ми се та одлука допала, али дужан сам да је поштујем и не коментаришем - закључио је Тачи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана