Свједок масакра из Младеновца: Рекао је да ће нас све побити, нашалили смо се с њим

ГС
Свједок масакра из Младеновца: Рекао је да ће нас све побити, нашалили смо се с њим

Н. М. (17) из смедеревског села Мало Орашје, ранио је У. Б. (20) из оближње Дубоне код Младеновца када је 4. маја увече направио масакр, убивши осморо младих људи између 15 и 25 година, ранивши још њих 14.

Н. М. погођен је метком у тој пуцњави бочно изнад кука. Пошто је оперисан у болници у Смедереву, тинејџер је у сриједу пуштен на кућно лијечење.

- У школско двориште сам отишао с Л. М, Ј. Р, М. М. и А. М, то је била наша екипа. Нас је позвао М. јер је хтио да части што је постао ујка. Окупило се још друштва и неко је дао приједлог да одемо горе, код споменика, на фудбалски терен да ложимо ватру. Тако смо и урадили. Сједили смо и пили пиво. Око пола 11 дошао је тај из Дубоне и рекао:

"Лезите доле, све ћу да вас побијем." Ја га никада прије нисам видио. Отворивши сувозачева врата, изнио је пушку, за коју сам помислио, а вјерујем и остали, да је пластична и да је у питању нека фора. Ми смо се нашалили, односно, насмијали смо се и рекли му: "Хајде да пијемо", а он је почео да пуца. Зујали су меци и мртви другови су ми попадали као свијеће - препричава Н. страхоту која је Србију завила у црно
Овај млади момак био је прибран да побјегне и покуша да спасе голи живот, а није осјетио ни да је упуцан док се није саплео трчећи преко њива.

- Ни сам не знам како сам се дао у бијег. Трчао сам колико су ме ноге носиле. Преко њива десно од игралишта сам трчао и саплео сам се о нешто и приликом пада сам прсте зарио у рану и тек тада схватио да сам рањен од метка. Нисам осјећао бол иако су ми прсти били крвави и одјећа натопљена крвљу. Један друг који ми се нашао, рањеног ме је довезао до моје куће.

Пробудио сам оца и мајку и одвезли су ме у болницу и успут сазнавали најтужније могуће вести да су моји другови и комшије заувијек збрисани са земље и да су њихове куће и лозе малтене угашене јер су иза четворице остале само сестре, без мушког насљедника у породици - рекао је Никола за Републику

Његови родитељи и три сестре без осмијеха допуњавају исповијест и кажу да су његови најближи другови мртви, а да се Ј. с бројним повредама опоравља у Ургентном центру у Београду. Наводе и да је њихов комшилук због масовног убиства скроз утихнуо и да им се чини да више никада неће бити весеља и срећне омладине у том мјесту и сусједној Дубони, гдје је У. Б. такође наставио да пуца у окупљену омладину код школе.

Тамо је убио брата и сестру М. и К. П. и Д. Т, њиховог друга од малих ногу, а 14, махом младих људи, ранио у оба села, пише Курир.

Отац починиоца масовног убиства односно масакра Р. Б. ухапшен је прије неколико дана, када је полиција код њега на имању пронашла читаве сандуке пуне муниције и оружја различитих калибара, као и импровизоване експлозивне направe,  преноси АТВ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана