Сви плакали након свједочења мајке дјевојчице убијене у "Рибникару"

Срна
Foto: kurir.rs

БЕОГРАД - Свједочењем родитеља једне од убијених дјевојчица 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду настављено је суђење у парничном поступку против породице Кецмановић, односно мајке, оца и дјечака који је у тој школи убио девет вршњака и чувара.

У Вишем суду у Београду данас су свједочили Нинела Радичевић и Иван Божовић, који су испричали све што им се догађало 3. маја, описујући кроз шта су пролазили од тренутка када је њихова кћерка отишла у школу до сазнања да им је дијете убијено.

Причајући о породици Кецмановић, њих двоје су рекли да то што родитељи малољетног К.К. нису примијетили да он спрема молотовљеве коктеле у соби и припрема масакр говори о томе каква је то породица.

Они су у судници, у којој је био велики број пријатеља породица убијене дјеце и новинара, навели и да им није јасно како директорка школе, педагог и психолог нису препознали да нешто није у реду са К.К.

Говорећи о трагедији која им је промијенила живот, отац и мајка убијене дјевојчице су поручили да вријеме није смањило њихову бол.

Када је Нинела Радичевић рекла да је први пут своју ћерку пољубила 6. маја прије 12 година, а посљедњи 6. маја ове године док је спремала сахрану, сви присутни у судници су заплакали.

Након Нинеле Радичевић и Ивана Божовића свједочиће породица Чикић, односно родитељи дјечака који је убијен у масакру 3. маја.

Тужбу у спору за накнаду штете поднијело је 27 тужилаца, односно чланова породица жртава масакра, а тужени су малољетни К.К. и његови мајка и отац.

Суд ће одлучивати о тужби, а по завршетку парничног поступка одлучиће да ли ће прихватити тужбени захтјев породица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана