Сви који се враћају у Србију биће бесплатно тестирани

Срна
Сви који се враћају у Србију биће бесплатно тестирани

БЕОГРАД - Начелник одјељења за санитарни преглед у Заводу за јавно здравље Београд Мирјана Миленковић изјавила је да ће за све грађане Србије који се из иностранства враћају у земљу бити организовано бесплатно узимање узорака за тестирање у неком од завода за јавно здравље, ради спречавања ширења вируса корона.

“У зависности од тога да ли се брис грла и носа шаље у Клинички центар Србије у лабораторију жВатрено окож или на Институт жТорлакж, резултат се чека неколико дана и након тога престаје законска обавеза о самоизолацији од 14 дана”, рекла је Миленковићева за Тањуг.

Она је додала да ће грађани на улазу у земљу добити смјернице ком градском заводу да се јаве.

“Сваки грађанин је дужан да се, ако је резултат теста негативан, јави надлежној станици полиције која је контролисала поштивање мере о самоизолацији”, рекла је Миленковићева и нагласила да тестирање није обавезно ако грађани желе да буду у самоизолацији 14 дана.

Тест на вирус корона за грађане који желе да оду у иностранство, у земље које инсистирају на тесту, кошта 6.000 динара /око 50 евра/ и моћи ће да се уради у Клиничком центру Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана