Сви кадети Оружаних снага доброг здравственог стања

Срна
Сви кадети Оружаних снага доброг здравственог стања

САРАЈЕВО - Кадети Оружаних снага БиХ који се налазе на школовању у иностранству и у БиХ доброг су здравственог стања, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Тренутно су у иностранству кадети на војним академијама Грчке, Хрватске, Италије, Њемачке, САД, као и два кадета који су остали на Војној академији Србије, док су кадети из Турске синоћ допутовали у БиХ.

У саопштењу се додаје да је 71 кадет, једно професионално војно лице Оружаних снага БиХ и два родитеља који су синоћ авионом допутовали из Турске упућени на петнаестодневну кућну самоизолацију с циљем спречавања ширења заразе вируса корона.

Тим кадетима настава је омогућена на онлајн платформи.

У БиХ се налазе кадети који су на школовању у Сјеверној Македонији, Србији, те кадети на школовању Аустрији, чији је повратак на даље школовање планиран за 2. мај.

Кадет, која је завршила школовоње у Великој Британији, након завршеног обавезног карантина у добром је здравственом стању и налази се код куће и са њом ће бити потписан уговор о пријему у професионалну војну службу у почетном чину потпоручник, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана