Светомиру Бачевићу потврђена петогодишња казна затвора

Srna
Foto: Arhiva

ПРИШТИНА-Апелациони суд у Приштини потврдио је казну од пет година затвора Светомиру Бачевићу за наводни ратни злочин 1998. године у Белом Пољу код Пећи.

Апелациони суд саопштио је да је одбио жалбу адвоката Дејана Васића на пресуду приштинског Основног суда од 8. септембра прошле године којом је Бачевићу изречена петогодишња казна затвора.

Апелациони суд је рјешењем од 19. јануара ове године одбио Васићеву жалбу којом је тражио поништење првостепене пресуде, као и жалбу Специјалног тужилаштва самопроглашеног Косова које је тражило да Бачевићу буде изречена дужа казна затвора.

Адвокат Васић рекао је за РТС да је Бачевић осуђен због наводног киднаповања комшинице албанске националности, иако је на суђењу изјавила да га не познаје, као и да он није особа која ју је одвела из куће.

"Питам се какву је то правду Косово овом пресудом пружило оштећеној Т.К. која је у присуству већа, јасно рекла да господина Бачевића не познаје и да он није лице које је покушало да је отме из куће. Уместо правде, госпођа Т.К. приказана је дементном од органа који су дужни да закон спроводе, иако је оштећена бриљантно очуване свести и ума", рекао је Васић.

Адвокат је најавио да ће истину, као и поштовање закона тражити пред врховним судом у Приштини.

Светомир Бачевић је крајем децембра 2020. године ухапшен у Пећи. Живио је у Горњем Милановцу, а родом је из села Бело Поље у општини Пећ. Ухапшен је у Пећи, гдје је отишао како би извадио лична документа.

Бачевић је, према оптужници, оптужен за наводни ратни злочин против цивилног становништва. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана