Свештеници Српске цркве ће дежурати у храмовима и пружати молитвену помоћ

Срна
Свештеници Српске цркве ће дежурати у храмовима и пружати молитвену помоћ

БЕОГРАД - Свештеници у београдским храмовима Српске православне цркве /СПЦ/ ће, због трагедије која је задесила Основну школу "Владислав Рибникар" у Београду, интензивно дежурати и пружати молитвену помоћ и утјеху свима којима је потребна.

Истовремено, стручњаци Вјерског добротворног старатељства који волонтерски пружају психолошку помоћ, поред редовних термина од 10.00 до 18.00 часова, дежураће и за вријеме викенда у истом временском периоду.

Сви којима је потребна помоћ могу да се јаве на контакт телефон 011 3613 855 или на адресу Православног центра у Улици краљице Наталије број 45, на трећем спрату или на имејл [email protected]
Такође, тим црквених стручњака психотерапеута који су уједно и теолози, организоваће групе подршке путем видео-позива два пута недјељно у вечерњим терминима за ученике, породице и запослене у школи, пренијела је црквена телевизија "Храм".

Сви који имају потребу за овом врстом подршке могу да се јаве на имејл [email protected]
У пуцњави у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду јуче је убијено осморо дјеце и један радник обезбјеђења, а шесторо дјеце и један наставник те школе су рањени. Полиција је ухапсила четрнаестогодишњег К.К. који је починио тај злочин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана