Швеђанин се крио на Балкану и издавао наређења клану у својој земљи

Танјуг
Foto: МУП Србије

БЕОГРАД - Евроџаст је подржао власти у Шведској, Србији и Црној Гори у хапшењу шведског држављанина осумњиченог да је дио организоване криминалне групе умјешане у трговину дрогом.

Након хапшења у Србији, покренут је поступак за његово изручење Шведској. Током дана заједничке акције коју је такође подржао Интерпол, власти су извршиле претресе кућа у Србији и Црној Гори и заплијениле важне доказе.

Осумњичени је раније осуђиван за слична кривична дјела, осумњичен је за тешка кривична дјела у вези са опојним дрогама и оружјем, као и за недозвољено држање експлозива. Од недавно је боравио на Балкану, одакле је, како се верује, наставио криминалне активности у Шведској. 

Наводно је даљински контролисао своје подређене у ОКГ и упућивао их на неколико криминалних радњи, попут трговине великим количинама наркотика и оружја, наведено је у саопштењу евроџаста.

Неки од његових саучесника су већ осуђени, а против других се води кривична истрага.

На захтјев шведских власти, Евроџаст је организовао акциони дан уз учешће тужилаца за везу Србије и Црне Горе. Такође је пружена подршка извршењу међународног налога за хапшење и захтјева за узајамну правну помоћ.

Акција хапшења је резултат вишемесечне сарадње бројних институција у Шведској, Србији и Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана