Свечља:Акција на сјеверу због злоупотребе струје и рударења криптовалута

Танјуг
Свечља:Акција на сјеверу због злоупотребе струје и рударења криптовалута

ПРИШТИНА - Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Ђељаљ Свечља изјавио је данас да косовска полиција на сјеверу Косова и Метохије тренутно спроводи акцију против злоупотребе електричне енергије и прозводње криптовалута, као и да је присуство безбједносних структура на сјеверу “као никада до сада” и да има још много изазова.

Говорећи пред скупштинским одбором за европске интеграције, Свечља је рекао да безбједносна ситуација на сјеверу Косова и Метохије никада није била боља, али да и даље није задовољавајућа, мада има побољшања у владавини права.

-Имамо присуство безбједносних структура на сјеверу као никада до сада, имамо примјену владавине права као никада до сада, али имамо и изазове и проблеме које морамо да превазиђемо. Тренутно, Косовска полиција почиње акцију против злоупотребе коришћења електричне енергије и проиводње криптовалута - рекао је Свећља. Он је такође истакао да полиција и министарство на чијем је челу, стоје на располагању Централној изборној комисији, како би се најављени избори на сјеверу успешно и безбједно одржали и завршили.

-За нас је императив да се ови избори одрже у мирној и безбхедној атмосфери, како за организаторе, тако и за тамошње грађане. Институције Косова настављају организацију избора у најбољем интересу грађана - закључио је Свечља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана