Сузавац и шок бомбе допринијеле смрти српске старице у Звечану

Срна
Сузавац и шок бомбе допринијеле смрти српске старице у Звечану

БЕОГРАД - Брутална акција специјалних јединица Косовске полиције битно је утицала и на смрт старице Верице Ђелић /71/ из Звечана у чијем су дворишту косовски специјалци испалили велику количину сузавца и шок бомби, рекао је за "Косово онлајн" син преминуле Верице, Игор Ђелић.

Он је истакао да не може са сигурношћу да тврди да је смрт његове мајке наступила искључиво због стреса и гушења које је добила због испаљеног сузавца у двориште, али да је сигуран да је то увелико допринијело њеној смрти.

Ђелић каже да је на сама улазна врата њихове куће пало пет до шест патрона сузавца што је изазвало гушење код његове мајке, а у само двориште испаљено је двадесетак патрона сузавца и велики број шок бомби.

"На сама улазна врата пало је пет до шест патрона сузавца што је изазвало гушење мајке и оца који је покушавао мокрим пешкирима да им олакшају да дишу. Ја не поричем болест своје мајке, али како то да се она упокоји баш кад је добила гушење од тог сузавца", рекао је Ђелић.

Како је рекао, не жели да преувеличава ствари, али истиче да је
"коинциденција мало превелика да жена која јесте била болесна, али не страшно, добије гушење и премине".

"Не могу да кажем да су они тим чином починили убиство, али је сигурно да су допринели њеном погоршању стања које је резултирало смрћу. Да мој отац није имао мучнине и повраћања онда би рекао да то нема везе, али сузавац је и њему нашкодио, с тим што је он здравији па је успео да преброди то", истиче Ђелић.

У јучерашњем нападу приштинских специјалаца РОСУ рањен је Србин Срећко Софронијевић, али је његово стање стабилно након операције.

У акцији приштинских специјалаца, због наводног шверца робе на сјеверу Косова, укупно је десет особа повријеђено гуменим мецима, сузавцем и шок-бомбама, а од тог броја осам није задржано на болничком лијечењу.

Након драматичних сцена у Косовској Митровици и упада јединица РОСУ, испред Скупштине Србије у Београду се синоћ је одржан скуп подршке Србима на Косову и Метохији.

Грађани су носили српске заставе и транспаренте на којима је писало "Нема предаје", а чуле су се трубе и пјесме "Ој Косово, Косово" и скандирање "Косово је срце Србије", "Идите на Косово"...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана