Сутра ујутру возови ће поново ићи 200 километара на час на прузи Београд-Нови Сад

Танјуг
Foto: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

БЕОГРАД - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је за Танјуг да ће сутра ујутру на брзој прузи Београд - Нови Сад, где су због крађе дијелова на контактној мрежи на дијелу пруге уведене лагане вожње, бити нормализован саобраћај и брзина возова враћена на 200 километара на сат.

"Данас и јуче током целог дана, као и током целе ноћи, наши радници су радили на отклањању штете настале услед последица тешке крађе на брзој прузи Београд - Нови Сад. Сутра ујутру ће брзине поново бити 200 километара на сат, а возни ред као што је то било пре почињених криминалних аката", рекао је Момировић.

Каже да је то важно за све људе који путују возом на посао ка Београду или Новом Саду.

"Нећемо се зауставити док бахати починиоци не буду ухапшени, процесуриани и док не буду одговарали за своја криминална дела према имовини државе Србије", поручио је министар Момировић.

На брзој прузи Београд - Нови Сад, код Нове Пазове у понедјељак увече, украдене су "чврсте тачке" контактне мреже на сва четири колосјека, због чега су на дијелу између Старе и Нове Пазове уведене тзв. лагане вожње, са брзинама возова 20 до 30 километара на сат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана