Сутра свједочи трудница из таксија коју је отео Урош Блажић послије масакра

ГС
Сутра свједочи трудница из таксија коју је отео Урош Блажић послије масакра

БЕОГРАД - Истрага масакра код Младеновца води се у Вишем јавном тужилаштву у Београду, а у оквиру ње сутра ће бити саслушана трудна путница из таксија, коју је осумњичени Урош Блажић (21) из Дубоне отео послије стравичног злочина.

У сриједу, дан касније, требало би да свједочи и таксиста, сазнаје 24седам.

Током бјекства послије убиства осам особа и рањавања још 14 људи у селима Дубона и Мало Орашје, Урош Блажић је код наплатне рампе Мали Пожаревац, зауставио такси у коме се, поред возача, налазила и трудница. Уз пријетњу бомбом, захтијевао је да га таксиста превезе до куће рођака у Вињишту крај Крагујевца, гдје је, десетак сати након убистава и ухапшен.

У оквиру јединствене истраге о злочину, тужилаштво ће испитати укупно 16 свједока масовног убиства у Дубони и Малом Орашју.

Масакр у Младеновцу, да подсјетимо, догодио се 4. маја. Урош Блажић отишао је у село Мало Орашје, гдје је хицима из “калашњикова” убио пет особа, а затим се одвезао до села Дубона, гдке је убио још троје. На путу између ова два села ранио је и мушкарце, који су поправљали ограду, а који су му се нашли на путу

Урош је на саслушању признао злочин под изговором “да су ковали заверу против њега”.

Урош је у селу Дубона код Младеновца усмртио полицајца М. П. (22), његову сестру К. П, као и њиховог пријатеља Д. Т. (25). У Малом Орашју, које припада Смедереву, убио је Л. М. (20), А. М. (15), М. М. (18), Н. С. (21) и Н. М. (15), сви из Орашја.

Отац Уроша Блажића Р. Б. (55), иначе пуковник у Војсци Србије, ухапшен је послије злочина који је починио његов син, а ухапшен је и Г. Г. (49), ујак Уроша Блажића код кога се скривао послије масакра и гдје је и ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана