Сутра опет разговор предсједника Вучића са патријархом и Синодом

Танјуг
Сутра опет разговор предсједника Вучића са патријархом и Синодом

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће још сутра покушати да разговара са Његовом светости патријархом српским Иринејем и Синодом Српске православне цркве и замолити их да разумију мјере државе у борби против вируса корона.

“Покушаћу још сутра да разговарам са патријархом и са Синодом, али немојте имати никакву сумњу - ја ћу подржати лекаре и живот. А да ми сад хапсимо владике и свештнеоство, не пада нам на памет шта год се догоди”, рекао је Вучић.

Он је за РТС истакао да не разумије саопштење Синода СПЦ који је тражио да се за Васкрс прекине полицијски час у вријеме литургије.

“Уздам се у патријарха и разговараћу и молићу и клечати пред њим да разуме ово чему се надамо као држава, нисмо бахати и осиони, него што желимо да победи живот. Ако наше молбе не уроде плодом, обавестићемо вас каква ће бити наша одлука по том питању”, истакао је Вучић.

Вучић је напоменуо да је разговарао са патријархом у суботу, 11. априла.
“Имали смо другачији договор, а потпуно другачије је саопштење Синода. Шта год да кажем, бићу распет од дела јавности”, навео је он.

Вучић је најавио да ће бити усвојена одлука да се од петка у 17.00 до уторка у 5.00 часова забрани кретање, пуна три и по дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана