Сутра наставак суђења; Беливук и Миљковић планирали да плате мигранту да разнесе тржни центар

B92
Foto: Tanjug

Београд -- У Специјалном суду у Београду завршено је данашње суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића.

 

 

Припадници ове групе терете се за седам убистава, трговину дрогом, недозвољено ношење и држање оружја, отмицу и силовање. Припадници групе су доведени из притвора Окружног затвора, у два наврата у полицијској колони од две марице и шест аутомобила полиције.

Окривљеном-сведоку Срђану Лалићу данас је било већ четврто рочиште на коме одговарао на питања оптуженог Миљковића. Миљковић ће сутра наставити са испитивањем, након чега слиједе и питања осталих оптужених у овом процесу.

Лалић се нагодио са Тужилаштвом за организовани криминал да за казну затвора од 18 година сведочи о злочима ове криминалне групе.

Окривљени-сарадник Срђан Лалић и оптужени Марко Миљковић данас су наставили да се међусобно вређају и прете током испитивања Лалића на суђењу организованој криминалној групи Вељка Беливука и Миљковића у Специјалном суду у Београду.

Због тога су Миљковићево постављање питања Лалићу у више наврата прекидали адвокати одбране и председница судског већа. У једном тренутку Лалић је Миљковићу рекао “ти ниси битан, ја сам битан”, на шта му је Миљковић одговорио “ти си мали миш и ти си показао ко си”.

Миљковић је Лалићу рекао “висиш на концу”, на шта су реаговали адвокати, јер су то протумачили као пријетњу Лалићу.

Лалић је одговарајући Миљковићу на питања, између осталог испричао да су Милета Радуловића званог Капетан, након отмице 10.октобра, припадници “кавачког клана” држали живог на различитим локацијама још два, два и по мјесеца.

Лалић је у току свог свједочења испричао да су Миљковић и Беливук током боравка у Црној Гори убили Адиса Спахића и Дамира Хоџића, док су Радуловића отели и преко његовог криптованог телефона намамили Лазара Вућевића у кућу у Ритопеку, где је и убијен.

Окривљени-сарадник је прецизирао да је видео слике на којима су Миљковић и Радуловић загрљени, као и да је од Миљковића сазнао да је Радуловић задављен каблом, додајући да је тада Миљковић рекао “оде Миле, штета”. Миљковић је Лалића испитивао и о детаљима убиства Вукићевића и Здравка Радојевића, за чија убиства се ова група терети оптужницом.

Лалић је тврдио да је Миљковић остао дужан за Радојевићево убиство припадницима клана који су учествовали у том злочину, јер је, како је казао, обећао да ће им подијелити све Радојевићеве аутомобиле и некретнине.

Миљковић је испитивао Лалића и о планирању убиства Вељка Бановића, који је према наводима из медија близак сарадник Луке Бојовића. Судија је одредила паузу након које ће Миљковић наставити да поставља Лалићу пјтања.

Сведоци окривљени су пристали да за казне затвора од 14,15 и 18 година причају о злочинима које је група починила.

Лалић: Беливук и Миљковић планирали да плате мигранту да разнесе тржни центар

Окривљени-сарадник Срђан Лалић данас је у Специјалном суду рекао да му је Марко Миљковић говорио да ће постављати бомбе и експлозив по зградама, као и да ће уколико ухапсе Вељка Беливука платити мигранту да се експлозивом разнесе ТЦ Делта.

Лалић тврди да су Беливук и Миљковић више пута помињали убиство предсједника  Србије Александра Вучића, те да су рекли да га треба “олиндрати”, као и да је 5 милиона евра које је Лалић раније помињао да је Радоје Звицер послао, била само прва транша новца.

Он је причаои о снајперу који је наводно плаћен 12.000 евра, на шта је Миљковић додао да Лалић то намјерно прича како би испало да су планирали атентат на предсједника.

“Кавачки клан” је како је поновио Лалић, хтео да свргне власт, а додао је да је он убеђивао Миљковића да то не покушавају, наводећи “земунски клан” као примјер да то раније није успевало. Лалић тврди и да је Беливук имао свеску у којој је водио евиденцију о трговини кокаином, односно о томе ко је остао дужан и ко је колико килогама узео.

Миљковић је наставио да провоцира Лалића па га је подсетио да је наводно био у љубавној вези са неким из клана, те да је од тог припадника тражио да остави породицу због њега, на шта му је Лалић узвратио рекавши: “јел се сећаш када смо се ти и ја љубили”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана