Суђење за убиство Оливера Ивановића поново одложено

Танјуг
Foto: Илустрација

ПРИШТИНА- У Основном суду у Приштини данас је поново одложено рочиште у оквиру суђења за убиство Оливера Ивановића, потврдила је за Танјуг бранитељка једне од оптужених Силване Арсовић, адвокатица Јована Филиповић.

Рочиште је одложено за крај октобра ове године. 

"Разлог данашњег одлагања је то што браниоци оптужених нису могли да прегледају доказни материјал који је тужилац доставио Основном суду, односно председнику судског већа. Дакле, нисмо могли да прегледамо снимке са сигурносних камера, начињене на дан убиства Ивановића, 16. јануара 2018. године. Наиме, има много видео материјала и требало би прво да се изврши селекција од наше стране, од стране браниоца, како бисмо знали, да ли се и шта од снимљеног материјала односи на наше клијенте", рекла је Филиповић.

Главни тужилац Бурим Ћеркини је Основном суду, односно председнику судског већа у случају Ивановић, Ваљону Куртају прослиједио видео материјал са сигурносних камера, али скраћен са 463 гигабајта на 61 гигабајт, како је рекао тужилац корисног материјала.

Прва оптужница за убиство лидера ГИ "Слобода, демократија, правда", Оливера Ивановића, подигнута је 2. децембра 2019. године, друга измијењена већ 30. децембра исте године, а тренутно суђење траје по трећој измењеној оптужници, подигнутој 2020. године, у којој се не наводе имена ни једног или више извршиоца, као ни једног или више налогодаваца.

Шесторо оптужених, Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић, оптужени су да су помагали у убиству удруживањем у криминилану групу, на чијем су челу Жељко Бојић, Милан Радоичић и Звонко Веселиновић. Ниједан од оптужених се не налази више у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана