Суђење Ивану Тодосијевићу враћено на почетак

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД - Врховни суд у Приштини укинуо је пресуду специјалног одељења Основног суда у Приштини који је осудио Ивана Тодосијевића на двије године затвора због "изазивање националне мржње, раздора и нетрпељивости" и одлучио да врати судски процес на почетак, потврдио је његов адвокат Небојша Влајић.

Небојши Влајићу је у четвртак званично уручена и пресуда, у којој се наводи да ново суђење почиње 11. фебруара, преноси РТС. Основни суд у Приштини осудио је челника Српске листе Ивана Тодосијевића у децембру 2019. године на двије године затвора, због изјаве коју је дао током обиљежавања 20. годишњице бомбардовања, када је, између осталог, рекао да је "Рачак фабрикован".

У међувремену је у другостепеном поступку Апелациони суд средином прошле године потврдио пресуду Основног суда. Небојша Влајић, Тодосијевићев бранилац, у међувремену се обратио врховном суду са захтјевом за заштиту законитости, који је му је доставио пресуду којом се констатује да се усваја захтјев за заштиту законитости браниоца и да је у потпуности основан. "Суђење ће се вратити на почетак. Предмет се враћа специјалном одјељењу Основног суда у Приштини. Рочиште је већ заказано - за 11. фебруар, када креће нови судски процес", прецизирао је Влајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана