Суђење Блажићу: "Пала сам и правила се мртва"

Курир
Суђење Блажићу: "Пала сам и правила се мртва"

БЕОГРАД - Суђење Урошу Блажићу (21), оптуженом за деветоструко убиство у селима Мало Орашје и Дубона и рањавање још 12 особа наставља се данас, а предвиђено је саслушање појединих оштећених, свједока и вјештака.

- Осим Андријане Митровић из Малог Орашја, која је тешко рањена у маскару, очекује се и сведочење породице Гавриловић из Крагујевца код којих се након злочина скривао Урош Блажић - каже извор Курира и додаје да су на данашње рочиште позвани и вјештаци.

Иначе, судија Лидија Јовановски одобрила је и поновно саслушање Мирослава Мише Тодоровића, оца убијеног Далибора Тодоровића, по његовом захтјеву јер како је поручио преко адвоката Стефана Стефановића, има нова сазнања која могу помоћи у истрази.

Андријана Митровић која је тешко рањена у масакру стала је за судску говорницу те препричала кобни сусрет са Блажићем.

- Дошла сам са две другарице у Дубону, али сам претходно била код споменика Равни Гај. Кратко смо се задржале и отишле смо да се дружимо код школе у Дубони. Ту су били Милан, Кристина Панић, Далибор, Анђела Стевановић и Немања Ивановић. Седели смо ту неких 10 минута, а онда смо чули пуцњаву. Мислили смо да неко нешто слави, а Далибор се нашалио и рекао "ајмо да видимо ко слави". Није прошло ни 10 минута, он је дошао до нас. Паркирао се код капије. Рекао је "руке увис", стао аутом и код капије је рекао руке увис и лезите, пуцаћу. Кренуо је да пуца, а ја сам пала и правила сам се мртва. После сам изгубила свест и не се сећам се ничег више. Пробудила сам се, на два метра од нас је пуцао и то рафално, а после је било појединачно. Пуцао је по нама из пушке, излазиле су неке варнице, колико се сећам. Чула сам како је другарица вриштала, он је то чуо, пала сам на стомак и враћао се појединачно да пуца у нас - рекла је Митровићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана