Суђење Беливуку: Лалић признао да је кљештима одсјекао прст Митићу

Танјуг
Foto: Г.С.

БЕОГРАД - У наставку суђења припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука, окривљеног-сарадника Срђана Лалића испитивали су браниоци Беливука и Миљковића.

Лалића је између осталог испитивала адвокатица оптуженог Филипа Ивановског о отмици и мучењу И.С. у ресторану на Партизановом стадиону.

Он је рекао да Ивановског тог дана јесте видио на стадиону, али је на питање ко је И.С. размутио дрогу у пиће и дао му то да попије, Лалић рекао да није сигуран, али да се сјећа да је био неки момак Стефан.

С обзиром на то да је Марко Миљковић најавио да има доста питања за Лалића, судија је одлучила да он започне испитивање у сриједу када се ово суђење наставља.

Сведок окривљени је прије тога одговарајући на питања Беливуковог и Миљковићевог браниоца махом говорио о споразуму који је склопио са тужилаштвом за организовани криминал, односно за која кривична дјела је склопљен споразум, према којем ће он бити осуђен на казну затвора од 18 година уколико буде сарађивао са тужилаштвом и говорио о злочинима ове групе.

Бранилац га је питао и за хрватски пасош на којем је Лалићева слика, али друго име, на шта је окривљени-сарадник рекао да то није фалсификован пасош него да га је издао МУП те земље.

Окривљени-сарадник је одговарајући на питања браниоца о мотиву склапања споразума, рекао да мотива има много, а између осталог неки од њих су ранија искуства са припадницима ове групе, однос према члановима и како је рекао један „нездрав однос“.

Лалић је навео да није сигуран да ли је Беливук или Миљковић донио одлуку да убију Александра Глигоријевића, али је прецизирао да је Глигоријевић пренио вођама групе да припадници супарничке групе планирају њихово убиство.

Главна мета је био Беливук, а секундарна Миљковић, рекао је Лалић и објаснио да је Глигоријевић пренио да је план био да их убију на трибини.

Окривљени-сарадник је рекао да је он приликом мучења Горана Величковића армираџијским кљештима Величковићу заломио нокат на ножном палцу.

На питање ко је стегао жицу око врата Милана Љепоје, Лалић је рекао да су то учинили Беливук, он (Лалић), Бојан Хрватин и Небојша Јанковић, али не сви у исто вријеме, већ су се замијенили.

Адвокат је Лалићу поставио питање - ко је одсјекао мали прст на нози Николи Митићу, на шта је Лалић одговорио да је он нанео повреде Митићу на малом прсту армираџијским кљештима.

Лалић и бранилац су често причали у исто вријеме и расправљали се, а судија је Лалића неколико пута упозорила да води рачуна како се обраћа адвокату.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана