Суђење Беливуку и осталима: На предметима у Ритопеку пронађени ДНК трагови убијених и оптужених

Танјуг
Суђење Беливуку и осталима: На предметима у Ритопеку пронађени ДНК трагови убијених и оптужених

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду поступајући тужилац је на данашњем суђењу организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, истакао да су на разним предметима који су пронађени у скривеној просторији куће у Ритопеку пронађени ДНК трагови оптужених и убијених.

Тужилац је истакао да су предочена вештачења битна, јер потврђују да су на једној јакни пронађени ДНК профили оптуженог Влада Драганића и убијеног Милана Љепоје, на другој јакни ДНК Марка Миљковића.

На гуменим чизмама и шрафцигеру је, како тврди тужилац, пронађен ДНК траг убијеног Здравка Радојевића, док је на другим чизмама детектован ДНК профил Милоша и Марка Будимира, а на јакни исто њихов заједно са ДНК профилом Милана Љепоје.

Адвокат Дејан Лазаревић, који брани 11 припадника ове групе, је након сваког извјештаја предложио суду да се у судници испитају вјештаци који су радили те извјештаје и да им се доставе електроферограми.

Судија је одредила паузу од 30 минута након које ће наставити са извођењем доказа. Адвокат Лазаревић је бранио неколико припадника ове групе на почетку поступка, све док није ухапшен у априлу 2022. године због сумње да је члан групе Дарка Шарића и по тој оптужници му се тренутно суди са осталим припадницима

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана