Суд у Хагу размотриће смањење казне Саљиху Мустафи

Танјуг
Суд у Хагу размотриће смањење казне Саљиху Мустафи

ХАГ - Специјални суд у Хагу саопштио је данас да је дјелимично одобрио захтев Саљиху Мустафи и укинуо жалбену пресуду у дијелу који се односи на изречену казну затвора од 22 године.

Како се наводи Вијеће Врховног суда је пресуду вратио већу Апелационог суда у складу са правилом 194(1)(б) Правилника како би размотрио питање смањења казне у складу са образложењем изнијетим у одлуци панела Врховног суда.

Додаје се да је 29. јула вијеће Врховног суда донијело одлуку у вези са захтјевом за заштиту законитости који је Мустафа поднио по доношењу жалбене пресуде у његовом предмету, а у коме је изнио пет навода, који се односе на превод жалбене пресуде на албански, осуду за убиство као ратни злочин и казну која му је изречена. Мустафа је у децембру 2022. године осуђен од стране Специјалног суда у Хагу на 26 година затвора за противправно убијање, произвољно затварање и мучење затвореника у комплексу у Злашу у априлу 1999. године. У априлу 2023. године Мустафи је одређена одштета од 207.000 евра коју треба да исплати жртвама, међутим, у децембру 2023. казна му је након жалбе смањена на 22 године затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана