Студенти блокирали зграду Министарства државне управе

Срна
Foto: Taнјуг

Група студената која већ седам дана протестује због, како наводе, изборних нерегуларности, блокирала је данас улаз у зграду Министарства државне управе и локалне самоуправе Србије у центру Београда.

Окупљени студенти, којима су се придружили представници коалиције "Србија против насиља", најавили су да ће блокирати још једну локацију у Београду када стигну њихове колеге из Новог Сада, објаснивши да чекају да дође довољан број људи да могу да формирају двије колоне.

Они нису саопштили која ће још локација у Београду бити блокирана, поручивши да ће то учинити када се стекну услови за другу блокаду.

Организатори протеста тврде да ће демонстрирати мирно, али да од Министарства државне управе и локалне управе захтијевају увид у бирачки списак како би се отклониле све сумње о "фантомским бирачима" и другим изборним неправилностима на које се позивају.

Протест за сада протиче мирно, а начелник Управе полиције Србије Ивица Ивковић поручио је јутрос да се никакво насиље и блокада путева и мостова неће толерисати.

Демонстранти и посланици листе "Србија против насиља" покушали су синоћ насилно да уђу у зграду Скупштине града Београда. Након што су разбили стакло на вратима, задржале су их полицијске снаге на улазу у зграду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана