Стјуардеса прогањала пилота: Одређен јој притвор

ГС
Стјуардеса прогањала пилота: Одређен јој притвор

У Трећем основном јавном тужилаштву у Београду данас је саслушана осумњичена Т.П. (32), којој је донијето рјешење о задржавању због кривичног дјела прогањање.

Како је саопштило Треће ОЈТ, осумњиченој се ставља на терет да је од јула до децембра прогањала оштећеног Д.М. упорно покушавајући да, против његове воље, са њим успостави комуникацију путем свог броја телефона и броја телефона чланова њене породице и познаника, као и путем друштвених мрежа са свог профила и са лажних профила.

Осумњичена је признала извршење кривичног дјела и изјавила да је по занимању стјуардеса, те да је жељела да се запосли у авиокомпанији гдје оштећени ради као пилот.

Потом је Треће основно јавно тужилаштво у Београду донијело наредбу за психијатријско вјештачење. Комисија вјештака је у просторијама тужилаштва обавила вјештачење осумњичене на основу којег је утврђено да је у питању неурачунљиво лице.

С обзиром на ту чињеницу, Треће основно јавно тужилаштво у Београду је поднијело Трећем основном суду у Београду предлог да се према осумњиченој одреди притвор и да се смести у одговарајућу здравствену установу, због постојања опасности да би усљед душевних сметњи могла да изврши кривично дјело и да утиче на оштећеног.

На основу предлога тужилаштва, суд је донио рјешење којим је осумњиченој одређен притвор и смјештена је у Специјалну затворску болницу у Београду, наведено је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана