Стижу још четири камиона са дијеловима споменика Стефану Немањи

Срна
Стижу још четири камиона са дијеловима споменика Стефану Немањи

БЕОГРАД - У Београд ће из Русије до краја наредне седмице стићи још етири камиона са дијеловима споменика утемељивачу српске средњовјековне државе Стефану Немањи, најавио је замјеник градоначелника пријестонице Србије Горан Весић.

Он је навео да ће тада започети друга фаза постављања споменика на Савском тргу.

- Прва фаза постављања споменика се успешно приводи крају. Постављање споменика врше мајстори из Русије, који су 10. августа дошли у Србију - рекао је Весић за "Студио Б".

Посљедња два камиона са дијеловима споменика очекују се око 15. септембра, када у Србију долази и аутор споменика, руски вајар Александар Рукавишњиков, који ће лично надгледати постављање.

- Споменик симболично значи да Србија поново поштује своју историју и да се поносимо нашим средњим веком, када смо били значајна европска држава. Споменик Стефану Немањи значи нови васкрс Србије, која је поново водећа економска, политичка и војна сила Балкана и културно средиште региона - рекао је Весић.

Весић је истакао да већина грађана Србије подржава подизање споменика Стефану Немањи, док "лажној српској елити" не смета висина или изглед споменика, већ чињеница да споменик подиже Србија која је снажна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана