Стигло два милиона пријава за 100 евра

Г.С.
Стигло два милиона пријава за 100 евра

Београд - Јутрос је прорадио сајт за пријављивање грађана Србије за државну помоћ у износу од 100 евра, а до 20 часова се пријавило већ два милиона људи.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали овај податак објавио на свом Инстаграм налогу.

- У првих 12 сати преко два милиона грађана се пријавило за новчану помоћ од 100 евра. Пријаве се врше веома брзо и једноставно путем портала idp.trezor.gov.rs.. Желели смо да на овај начин пружимо подршку грађанима и да покажемо да увек могу да се ослоне на своју земљу - написао је Мали на Инстаграму.

Да подсјетимо, данас су почеле пријаве за помоћ од 100 евра. Уколико сте држављани Срибије  а ниста се још пријавили, то можете учинити кликом на линк idp.trezor.gov.rs. “Потребно је само да унесу број личне карте, матични број, као и да изаберу банку преко које желе да им се исплати новац, без обзира на то да ли имају отворен рачун или не”, наводи се у саопштењу.

У петак 15. маја ће почети пријава телефонским путем, преко контакт - центра, чији ће број телефона бити објављен у петак ујутру.

Примаоци пензија и новчане социјалне помоћи су аутоматски пријављени за исплату ове новчане помоћи, која ће за њих почети од петка 15. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана