Стигао резултат обдукције Зукорлића из Њемачке

ГС
Foto: Arhiva

Муфтија Муамер Зукорлић је преминуо усљед срчаног застоја, резултат је обдукције, коју је испратио и независни тим љекара из Њемачке. Овим је стављена тачка на све спекулације о узроку изненадне смрти - саопштили су адвокати породице.

Преносимо у потпуности саопштење потписано од стране правних заступника малољетне дјеце Елме и муфтије Муамера Зукорлића, адвокатица Мирјане Радовановић и Данке Зарић:

"Завод за судску медицину из Ниша дао је налаз и мишљење да је смрт Муамера Зукорлића природног поријекла и да је наступила због наглог поогоршања функције и сљедственог престанка рада срца због раније присутног тешког и прогресивног кардиоваскуларног обољења.

У налазу је констатовано да је Муамер Зукорлић у временском периоду између марта и новембра 2021. године прележао акутни инфарк срца као и да је код истог констатована аортна стеноза, те да се болест годинама уназад развијала. Завод за здравствену заштиту радника Нови Сад је урадио токсиколошку анализу и утврдио да ни у једном од узорака нема концетрације матереија која би могла бити чији би узрок акутног тровања са смртним исходом.

На овај начин сва питања око узрока смрти покојног Муамера Зукорлића су завршена, преноси Б92.

Вјештаци из Њемачке и Босне и Херцеговане који су као стручни савјетници ангажовани од стране подносиоца кривичне пријаве за тешко убиство Усаме Зукорлића присуствовали су обдукцији као посматрачи. Они нису имали ниједну примједбу на обављени поступак обдукције. Том приликом нису узимали узорке са тијела и њихов задатак није био да врше токсиколошку анализу тијела.

Посебно би се захвалили Вишем јавом тужиластву у Новом Пазару и Вишем суду у Новом Пазару као и свим другим државним органима што су професионално организовали и спровели есхимацију и обдукцију тијела покојног муфтије Муамера Зукорлића уважавајући све приједлоге оштећених."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана