Стејт департмент: Одлука Приштине о проглашавању терористичких организација неусаглашена са САД

Танјуг
Стејт департмент: Одлука Приштине о проглашавању терористичких организација неусаглашена са САД

ВАШИНГТОН - Одлука Владе Косова о проглашавању "Цивилне заштите" и "Северне бригаде" за терористичке организације није донијета у координацији са Сједињеним Америчким Државама и другим међународним партнерима, наведено је у одговору Стејт департмента Гласу Америке.

-Требало је да буде усаглашена са најближим међународним партнерима, укључујући оне чија је примарна одговорност да обезбиједе стабилност Косова. Поново позивамо Косово да се уздржи од једностраних потеза у тренутку док са свим странама радимо на решавању тренутне кризе - наведено је у одговору.

Указано је и да САД осуђују, како је назначено, неприхватљиво насиље над трупама Међународне мировне мисије НАТО-а на Косову (КФОР).

-Одговорни за нападе треба да буду процесуирани - поштујући прописане процедуре и уз пуну транспарентност - прецизирано је у одговору Стејт департмента.

Влада привремених приштинских институција у четвртак је терористичким прогласила "Цивилну заштиту" и "Северну бригаду ", тврдећи да су њихови чланови одговорни за немире на сјеверу КиМ и да представљају претњу "уставном поретку и безбједности".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана