Стефановић: Заражено око 180 припадника МУП-а

Срна
Стефановић: Заражено око 180 припадника МУП-а

БЕОГРАД - У Србији је вирусом корона заражено око 180 припадника Министарства унутрашњих послова /МУП/, а њих четири су преминула, изјавио је данас ресорни министар Небојша Стефановић.

Стефановић је рекао да је то посљедица тешког посла који полицајци обављају током епидемије вируса корона.

Он је за Радио "Београд" навео и да су полицајци, уз редовне активности, укључени у контроле на пунктовима и самоизолације грађана, али и да као волонтери помажу пензионерима и другим грађанима.

Стефановић је рекао да су они припаднци МУП-а који обављају задатке изложенији ризику од вируса корона и да се строго води рачуна о њиховом здрављу.

Он је нагласио да је полиција потпуно спремна за регулисање до сада најдуже забране кретања у Србији, од сутра у 17.00 часова до уторка, 21. априла, у 5.00 часова.

"Трудимо се да сви који нису у смени и немају других задатака буду укључени у контролу полицијског часа", рекао је Стефановић.

Стефановић је захвалио грађанима који су у потпуности поштовали мјере, те нагласио да захваљујући њиховој озбиљности Србија има шансу да буде међу земљама које су се најбоље избориле са пандемијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана