Стефановић уручио орден хероју са Кошара

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Потпредсједник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић уручио је данас Орден заслуга за одбрану и безбједност првог степена, додијељен Указом предсједника Републике Србије Александра Вучића, заставнику прве класе Саши Радојевићу поводом обиљежавања 23. годишњице од завршетка битке на Кошарама.

"Припала ми је част да вам у име председника Вучића уручим одликовање за све оно што сте урадили као заменик команданта карауле ''Кошаре'' у најтежим тренуцима за нашу земљу заједно са својим војницима из граничног батаљона. То је нешто на шта је Србија поносна и што неће заборавити, због чега вам је председник и доделио Орден. Он иде у праве руке и заиста ми је драго да у нашим редовима имамо тако храброг човека", рекао је Стефановић.

Он је истакао да је поносан што се данас гласно говори о бици на Кошарама и о нашим херојима, за разлику од неких ранијих времена.

Заставник Радојевић захвалио се предсједнику Вучићу и министру Стефановићу на додијељеном одликовању, зато што цијене и поштују битку на Кошарама, као и жртву коју су дали они који су тамо погинули.

"Ово није орден који сам ја лично заслужио. Ово је орден који смо сви заједно заслужили у борби и заиста мислим да ће се њему обрадовати сви учесници битке на Кошарама", рекао је заставник Радојевић, који је као замјеник командира карауле „Кошаре“ са својим војницима био свих 67 дана на положају од почетка до завршетка ове херојске битке.

Данашњем уручењу Ордена присуствовали су помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић и замјеник директора Војнообавештајне агенције пуковник Дејан Пајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана