Стефановић: Уколико се Вучић повуче, идем и ја

Танјуг
Стефановић: Уколико се Вучић повуче, идем и ја

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да не види своју политичку будућност мимо садашњег предсједника државе и СНС Александра Вучића и додао да уколико се Вучић повуче из политике, да ће и он учинити исто.

“Уколико се он повуче, више нећу бити ни на јавној, ни на страначкој функцији”, навео је Стефановић у новогодишњем интервјуу за “Новости”.

На тај начин је и демантовао да у СНС постоје две струје, као и да је он предводник једне, како тврде поједини представници опозиције.

“Припадник сам једне струје и то је струја Александра Вучића. Увек је била. Од деведесетих, па наовамо. Увек сам је бирао и када је требало да се потврди, у тешким тренуцима, потврдио сам је. Своју политичку будућност не видим мимо Вучића”, рекао је Стефановић.

На констатацију новинара да је припадник једне струје - Александра Вучића, упитан је да ли то значи да постоји и друга, Стефановић одговара да је то рекао метафорично и да другу струју у странци не види.

“Наши противници ваљда због подела у својим редовима виде поделе и у СНС. Свакако да има различитих људи и нису сви једнако добри или вредни, али ми смо велика странка. Али управо је предност СНС што је под руководством Вучића успела да окупи највећи број различитих људи, који раде са истим циљем да Србији буде боље. Они који нису способни да тако раде, свакако ће временом отпасти”, навео је Стефановић.

Поручује да ако неко себе види у другој струји има легитимно право да се кандидује на страначким изборима и види да ли ће добити подршку.

Упитан да прокометарише најаве предсједника СНС да ће бити “великих резова” на локалном нивоу, Стефановић каже да се одређени људи некада мало “одметну од политике” коју представља Вучић.

“Не бих да будем судија. Могу страначки да судим само о људима из београдског одбора СНС чији сам председник. Нисам задовољан радом свих. Ни председник није увек задовољан нашим активностима. Када буде председник процењивао шта смо радили, тада ћемо видети ко је радио и како”, рекао је Стефановић.

На питање да ли вјерује да ће бити у саставу нове владе уколико напредњаци побиједе, Стефановић каже да није оптерећен том темом, јер, како наводи, није рођен у министарској фотељи, нити му је циљ да се у њој пензионише.

“Циљ ми је да људи кажу да ли радимо на добар начин, да ли људи у МУП имају више возила, боље плате, да ли је криминал смањен... Ако су одговори негативни, немама шта да тражим овде. А, ако су позитивни, онда да видимо можемо ли боље”, истакао је Стефановић.

Упитан да ли ће његову вриједност у СНС-у снизити наводи афера којима је био изложен протеклих недјеља, Стефановић каже да се на то не обазире, јер су у питању, како наводи, измишљотине и рекла-казала приче.

Поновио је да су институције дале мишљење да у тим тврдњама нема истине и додао је ствар процјене предсједника да ли ће му повјерити неки будући државни задатак.

“То је ствар процене председника и потпуно разумем да некада нешто што није тачно може да вам направи штету. Разумео бих ако то буде предмет неких разговора између мене и њега. Ушао сам у политику због Вучића и све важније функције сам добио на његов предлог. И док он сматра да има смисла да радимо ово, ја ћу да радим и да се зајендо са њим борим”, рекао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана