Стефановић са Ескобаром: Наставити сарадњу у области одбране

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Министар одбране Небојша Стефановић и замјеник помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију и специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобаром сагласили су се данас да добру сарадњу у области одбране треба наставити и интезивирати.

Стефановић је у разговору оцијенио да сарадња двије земље у области одбране има узлазни тренд, посебно у војно-војној области, и истакао да заједничке вјежбе подижу ниво оперативних способности двије војске, саопштило је Министарство одбране.

Ескобар, који борави у посјети Србији, навео је да стратешки дијалог Србије и САД представља значајан допринос унапређењу односа двије земаље, али да има позитиван утицај и на односе на Западном Балкану.

Он је изразио подршку иницијативи Отворени Балкан оцјењујући је као важан допринос напретку нашег региона.

Стефановић је истакао да иницијатива предсједника Вучића Отворени Балкан представља веома значајан искорак у јачању међусобног разумијевања и уважавања у региону и оставља по страни различитости, док истовремено убрзава економски развој и стварање бољих услова за живот грађана.

Стефановић и Ескобар су се сагласили да само економски развој и стабилност могу да доведу до напретка цијелог региона, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана