Стефановић: Приведено 15 особа након инцидента испред Скупштине

ГС
Стефановић: Приведено 15 особа након инцидента испред Скупштине

БЕОГРАД - Полиција је, по налогу надлежних државних органа, привела 15 лица која су учествовала у инциденту испред Скупштине Србије, каже министар Стефановић.

 „Данашњи физички насртај Бошка Обрадовића и дела присталица Савеза за Србију на народне посланике и друге људе који су покушавали да уђу у Народну скупштину оцењујем као чист фашизам“, наводи министар Небојша Стефановић у саопштењу.

Према његовим ријечима, физичко обрачунавање са људима и „да их уз то малтретирате, цепате, насрћете на њих и претите им батинањем и свим другим зато што мисли другачије од вас никада није, неће и не сме да буде дозвољено у нашој земљи“.

„Полиција је, по налогу надлежних државних органа, привела 15 лица која су учествовала у овом насиљу, напала Маријана Ристичевића, друге народне посланике и лица која су улазила у Народну скупштину. Ови људи ће у наредним минутима бити предати надлежним судовима за прекршаје, који ће изрицати казне у складу са законом“, каже Стефановић.

Министар у саопштењу наводи да очекује да се нико не понаша насилнички, да сви људи схвате да насиље није пут и да не смијемо да градимо земљу у којој ће се било ко обрачунавати са неким само зато што мисли другачије или има било какво другачије увјерење.

„Исто тако хоћу да поручим свима да ће полиција и остали надлежни државни органи веома брзо и ефикасно реаговати у оваквим случајевима и нећемо дозволити да било ко буде жртва насиља, да било коме буду угрожена права и слободе и да било ко трпи било какву врсту тортуре, зато што има другачији став о Србији или зато што има право да другачије политички делује.“
(Б92)
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана