Стефановић обишао нове кадете Војне академије

Танјуг
Foto: Танјуг

СОМБОР- Министар одбране Небојша Стефановић обишао је данас у Сомбору кадете прве године Војне академије који су током викенда стигли у центре за основну обуку, и поручио да од њих очекује да буду темељ развоја српске војске у будућности.

Министар им је пожелио срећне прве војничке дане и изразио задовољство због њихове рјешености да се нађу у строју најодважнијих у земљи, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Стефановића су у касарни "Аеродром" у Сомбору дочекали командант Првог центра за обуку пуковник Лазар Остојић и проректор за научно-истраживачку дјелатност Универзитета одбране пуковник Иван Вулић, који су са њим обишли обуку нових кадета.

"Ово је све ново за њих, али колико могу да чујем од свих њихових инструктора ова три дана колико се налазе у Сомбору показали су изузетну посвећеност, изузетну мотивацију и види се да ће од ових људи бити одличне старешине наше војске", рекао је Стефановић.

Додао је да су се ови будући официри опредијелили за атрактивне студијске програме.

"Овде у Сомбору су и будући војни инжењери, војни пилоти, али и они који ће радити у војној економији. Из разговора са њима могу да кажем да су чврсто решени да буду део наше војске, да буду официри за четири године и да се нађу у строју најодважнијих у земљи", рекао је Стефановић.

Навео је да од њих очекује пуно и да буду квалитетни пилоти, инжењери, економисти и добре старјешине, а прије свега да буду добри људи.

"Желим им пуно среће, да им ови први војнички дани брзо прођу и да, наравно, после четири године обуке и стицања знања и вештина на Војној академији, буду темељ развоја наше војске у будућем периоду", рекао је Стефановић.

У саопштењу се наводи да су кадети 147. класе Војне академије и 14. класе Медицинског факултета ВМА током викенда стигли у касарну "Генерал Јован Мишковић" на Бањици, одакле су упућени у центре у Сомбору и Ваљеву.

Њихова основна обука која ће трајати до 30. септембра обухватиће стројеве радње, основе познавања наоружања, ватрену и тактичку обуку, као и припреме за полагање заклетве, а по њеном окончању од октобра ће се преселити у кабинете Војне академије у Београду када почиње први семестар њихових студија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана