Стефановић: Наставља се опремање војске

Срна
Стефановић: Наставља се опремање војске

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Небојша Стефановић присуствовао је потписивању уговора о набавци опреме и наоружања нове генерације домаће производње за потребе Војске Србије.

Уговорена је производња и испорука нових “пасарса”, дигитализованог и модернизованог “огња”, беспосадне платформе наоружане “мали Милош”, новог оклопног возила БОВ ОТ и балистичких униформи за војнике, саопштено је из Министарства одбране.

Стефановић је оцијенио да је ријеч о доброј сарадњи Министарства одбране и домаћих фабрика путем које ће у наредној години војска бити додатно опремљена.

“Захваљујући домаћој памети, нашем Војнотехничком институту и фабрикама жПрвој петолеткиж, жЈугоимпорт СДПР-уж, жЈумкуж и жФАП-уж, са којима су потписани уговори, следе производње нових жпасарсаж, дигитализованог и модернизованог жогњаж, жмалог Милошаж и нових балистичких униформи за војнике”, истакао је Стефановић.

Према његовим ријечима, међу средствима чија производња и испорука су уговорене налази се и ново оклопно возило БОВ ОТ, које ће бити намијењено заштити војника и којима ће се, у наредне двије године, значајно подићи ефикасност Војске Србије.

“Драго ми је да видим да се ради даноноћно, да људи заиста не одмарају, већ раде чак и у овим сложеним временима пандемије ковида и поштујући све мере остварују резултате”, навео је Стефановић.

Он је додао да очекује да ће током наредне седмице бити потписани и уговори за куповину нових “Лазара” и “Милоша”.

“Наставићемо да улажемо и у опремање војске и у људе и у њихову заштиту јер је војска најчвршћи стуб одбране Србије” рекао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана