Стефановић: На простору на коме је нађено оружје боравило 97 сумњивих лица

Срна
Стефановић: На простору на коме је нађено оружје боравило 97 сумњивих лица

Београд - У дану када је откривен арсенал оружја у близини куће премијера Србије Александра Вучића, као и претходна два дана, на том простору регистровано је чак 97 безбједносно интересантних лица, изјавио је вечерас министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Он је за Радио-телевизију Србије рекао да је присуство "неуобичајено великог броја безбједносно интересантних лица високог нивоа" установљено на пречнику од само једног километра које покривају базне станице мобилне телефоније у селу Раковица и дијелу Јајинаца у близини Авале.


Стевановић је навео да је до сада приведено и саслушано 37 лица, али још никоме није одређено задржавање.

"Анализирају се сви прикупљени материјали. Пошто видим трагове озбиљног професионализма, не могу да кажем са сигурношћу да ћемо брзо или уопште доћи до свих релевантних података, али могу да кажем да ћемо се борити и учинити све што можемо да разоткријемо позадину овог случаја", рекао је Стефановић.

Он је навео како је до сада установљено да су нека од ових лица користила мобилне телефоне људи запослених у неким компанијама које су блиске држави или су државне компаније.

"Ради се иначе о жпуцачимаж, односно људима који су у криминогеној средини познати као извршиоци тешких кривичних дела или осумњичени за извођење тешких кривичних дела", рекао је Стефановић.

Против неких од њих је 2012. године вођена истрага, а, како је навео Стефановић, били су осумњичени за покушај убиства неких од припадника највиших државних институција.

Стефановић је рекао да су анализиране све могуће опције и да су преостале још двије до три опције које се разматрају, а које су вјероватни мотиви за извршење потенцијалног кривичног дјела у вези са пронађеним оружјем.

Он је прецизирао да су пронађени "зоља", двије бомбе и 150 метака са панцирном муницијом.

На питање да ли ће неко бити смијењен у безбједносним службама, Стефановић је рекао да то треба да одлучи премијер.

"Немогуће је да се оваква ствар није приметила - да оволико безбедносно интересантних лица буде на овако малом простору у тако малом временском периоду. Очигледно је да је требало да такав безбедносни податак буде упозоравајући и да се то озбиљно и пажљиво размотри", рекао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана