Стефановић: Курти жели да сруши мир и дестабилизује регион

СРНА
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије Небојша Стефановић рекао је да свакодневним запаљивим изјавама премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти показује да му је жеља да сруши мир и изазове дестабилизацију региона.

"Савршено је јасно да су стабилна, независна и јака Србија на челу са Александром Вучићем, баш као и њена војска - трн у оку многима, не само у региону, већ и појединцима на међународној сцени, који преко свог гласноговорника шаљу поруке Србији и покушавају да је заплаше", истакао је Стефановић у свом саопштењу.

Упркос томе, каже он, и уз све изазове са којима се Србија свакодневно суочава, неће дозволити да неодговарањем на лажне оптужбе допусти да све оно што Аљбин Курти изговори има тежину и да буде извор страха за грађане.

"Још једном ћу истаћи да Република Србија није жариште сукоба, нити ће бити, нити потпирује тензије. Србија је, поред сопственог, окренута и напретку региона, што је више пута доказала претходних година", истакао је Стефановћ, који је и министар одбране Србије.

Он је подсјетио Куртија да је предсједник Србије Александар Вучић покренуо иницијативу "Отворени Балкан", која служи за повезивање Балкана и чија је основна сврха да олакшаним кретањем људи и роба допринесе побољшању животног стандарда свих грађана, али и помирењу.

"Онај који је ту иницијативу критиковао управо је Курти, што јасно говори о томе ко је за сукобе и ратове, а ко је за мир и напредак", каже он.

Стефановић оцјењује да "бесмислене тврдње које Курти износи, неће постати истина повећањем броја објава у медијима".

"Неће никада постати истина, јер Србија жели мир и стабилност и одговара само свом народу и радимо само оно што је у нашем националном интересу. Концепт који је вероватно мало познат људима попут Аљбина Куртија", рекао је Стефановић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана