Стефановић: Курти лишинари над сукобом у Украјини и тражи корист

СРНА
Foto: agencije

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Небојша Стефановић поручио је да изјаве премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија о некаквој војној пријетњи из Србије нико не може да узме за озбиљно и нагласио да Курти лешинари над сукобом у Украјини тражећи у томе разлог да преко реда и на мала врата уђе у чланство НАТО-а.

Стефановић је рекао да су ствари потпуно обрнуте, осносно да су Курти и његови у Приштини највећа безбједносна пријетња у региону.

"Срби на Косову и Метохији једини су народ у региону који има разлог да страхује за своју безбедност, зато што је изложен сталном оружаном притиску безбедносних снага Приштине које се непрестано ојачавају, уз кршење свих важећих споразума", рекао је Стефановић.

Он је поручио да је Курти посљедњи човјек на свијету који има било какво право да говори о опремању Војске Србије и о њеним капацитетима, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Да можда не страхује да је Србија у стању да уништи његову војну авијацију и да успешно одврати његове ракетне нападе? Курти мора да зна да није овлашћен и да нема никакво право да се бави војним и безбедносним питањима, већ да је то искључиво у надлежности мисије КФОР-а са којом Војска Србије и Министарство одбране Србије имају одличну сарадњу", рекао је Стефановић.

Он је додао да, што се тиче одбрамбених капацитета Војске Србије, о њима нема разлога да брине нико у региону ко има добронамјерне и мирољубиве намјере према Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана