Стефановић: Биће настављено јачање Војске Србије

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Министар одбране Србије Небојша Стефановић рекао је током обиласка Копнене зоне безбједности да ће бити настављено јачање Војске Србије, јер је то једини гарант да ће српски народ наставити да живи у миру и стабилности.

"Нећемо никада бити било коме претња, нити Србија жели да са било ким ратује, нити да угрози било чију стабилност и безбедност, али знамо да је једини гарант да ми останемо безбедни и сигурни и да наш народ мирно живи да имамо снажну Војску", рекао је Стефановић.

Стефановић је обишао припаднике Војске Србије у базама "Грлић" и "Велики трн", који су ангажовани на задацима објезбеђења административне линије и контроле Копнене зоне безбједности према Косову и Метохији и учествовао са њима у патроли, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Ово је део Копнене зоне безбедности који наша војска чува свакога дана и брине да наши грађани буду безбедни и сигурни", истакао је Стефановић.

Он је рекао да је задовољан јер је имао прилике да види да су војници опремљени и обучени, те додао да му је жао што у Србији нису сви тако добронамјерни према Војсци Србије и што врло често "оспу и паљбу и критике" на њено опремање и наоружавање.

"Истовремено, нисам чуо да тако нешто раде када се дешавају покушаји креирања некакве такозване косовске војске. Волео бих да у будућности сви заједно будемо сложни, јединствени у томе да подржимо Војску Србије и да подржимо Србију у свим изазовима који су пред њом", рекао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана