Стефановић: Београд жели да се Контићу суди у Србији

Срна.
Стефановић: Београд жели да се Контићу суди у Србији

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да Београд жели да тридесетогодишњи Иван Контић, који је ухапшен у Подгорици због покушаја убиства младића у Новом Саду, буде изручен Србији гдје ће му бити суђено.

"Ми желимо да он дође у Србију, да му се овде суди. Надам се да ћемо у наредним данима знати више детаља везано за одлуке, то је сада у рукама правосуђа", рекао је Стефановић.

Контић, који је осумњичен да је 24. августа брутално пребио 28-годишњег младића у Јеврејској улици у Новом Саду, ухапшен је јуче у Подгорици, а Стефановић наводи да је на снази Интерполова потјерница коју је Србија расписала за овим лицем.

Он је за ТВ "Пинк" рекао да је Контић код надлежног судије у Црној Гори, који ће одлучивати о одређивању притвора.

Стефановић је захвалио колегама из Црне Горе, за које је рекао да су на том случају професионално радили са српском полицијом од првог тренутка.

Он је навео да је црногорска полиција дошла до информација које су указале на то гдје се налази стан у Подгорици, у којем се крио Контић.

Стефановић се осврнуо и на покушај политизације тог случаја због навода да неко штити Контића.

"Увек имате хиперпродукцију лажних афера, палету измишљотина... Када се ситуација разреши, престаје таква прича и креће нова измишљотина", додао је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана