Ставио наногицу на пса, па шетао градом

ГС
Ставио наногицу на пса, па шетао градом

БЕОГРАД - Дејан Вуксановић (29), који се налазио у кућном притвору због пребијања Дарка Лилића, сина некадашњег предсједника Југославије Зорана Лилића, скинуо је наногицу и како се сумња, починио два кривична дјела, због чега је ухапшен.

Вуксановић је ухапшен због сумње да је извршио кривична дјела Ометање правде и Уништење и оштећење туђе ствари. Њему је одређено задржавање до 48 сати.

Вуксановић је због пребијања Дарка Лилића крајем октобра осуђен на 12 мјесеци кућног затвора уз наногицу, на основу склопљеног споразума о признању кривице са Трећим основним тужилаштвом у Београду. Међутим, он је наногицу скинуо и окачио је на свог пса, који је био у стану, а он се шетао по граду.

Вуксановић ће бити приведен на саслушање у Треће ОЈТ 15. децембра због два нова кривична дјела. Судија за претходни поступак и повјереник из Управе за извршење кривичних санкција одлучиће да ли ће мјера кућног затвора бити преиначена у регуларан затвор.

Камере забиљежиле пребијање

Подсећања ради, Дарко Лилић је  пребијен испред куле Вест 65 у Београду, након чега је сам отишао у болницу. Он је полицији тврдио "да не познаје нападаче" нити зна разлог напада. Полицију је позвао радник обезбјеђења куле, који је рекао да посједује снимак туче, а који се касније појавио и у јавности.

Лилић је на саслушању у тужилаштву изјавио да се не сјећа самог догађаја нити како је нападнут, али да је касније на снимку препознао Дејана Вуксановића, за ког је рекао да му је комшија.

Вуксановић није желио да открива разлоге сукоба. 

Други осумњичени, Александар Релић је у бјекству и за њим полиција трага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана