Старовић: Ствара се наратив за оправдавање етничког чишћења Косова од Срба

Танјуг
Старовић: Ствара се наратив за оправдавање етничког чишћења Косова од Срба

БЕОГРАД - Државни секретар у Министарству одбране Србије Немања Старовић изјавио је данас да је у мору изјава којима се криминализује српски народ на Косову и Метохији, медијима промакла јучерашња објава бившег министра за Европу у Влади Велике Британије који је рекао да је једино рјешење репатријација и релокација српског становништа са Косова.

-Он је дословце рекао „престанимо да се претварамо да ће ти и такви Срби икада живети у миру са Албанцима“ што значи да се унапред ствара наратив да се оправда етничко чишћење Срба са Косова и да то буде решење за трајни мир - рекао је он за Пинк.

То је, према његовим ријечима, веома опасно и зато је важно је да се крене у дипломатску иницијативу.

-Ту је прво састанак са генералним секретаром НАТО савеза јер је он тај који кроз мисију КФОР треба да брине о безбеднсоти свих људи који живе на Косову и Метохији, а онда седница Савета безбедности Уједињених нација - рекао је Старовић.

Запитао је ко ће спровести оно што је потписано резолуцијом 1244. а то је демилитаризација Косова и Метохије, што јасно стоји у тој резолуцији.

-Сада је питање како смо од централног циља демилитаризације стигли до тога да тамо имамо специјалне косовске снаге са дугим цевима и оклопним возилима. Наоружавање косовских снага безбедности је посебно озбиљна тема где није реч само о бројном стању него и о оружју и донацијама из појединих држава а ради се о озбиљној опреми која се испоручује на ово подручје - рекао је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана