Старовић: Ситуација на сјеверу најтежа од 1999. године, Курти жели рат

ГС
Старовић: Ситуација на сјеверу најтежа од 1999. године, Курти жели рат

БЕОГРАД - Државни секретар у Министарству одбране Србије Немања Старовић поручио је да је ситуација на сјеверу Косова и Метохије најтежа од 1999. године и да се боји да је једино што премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти жели изазивање сукоба ширих размјера који би наликовао рату.

- Без обзира на све што чинимо, говорим о званичном Београду и Србима који живе на Космету, како бисмо тако нешто избегли, бојим се да му то полази за руком - рекао је Старовић.

Он је нагласио да је велика одговорност за то и на земљама међународне заједнице, односно на државама Квинте које, упркос осуђујућој реторици, у пракси не спроводе ништа како би осујетиле Куртијеве злочиначке намјере.

- Не могу да искористим други израз када неко очигледно жели, призива и покушава да произведе ратни сукоб, а све с циљем остваривања његовог главног циља, а то је да нестане било какво друштвено-политички организовано присуство Срба на сјеверу - рекао је Старовић за РТС.

Припадници специјалне полиције самопроглашеног Косова су у суботу, 17. јуна увече, у селу Житковцу код Звечана брутално претукли двоје српске дјеце од 15 и 17 година и они су хоспитализовани у Клиничко-болничком центру у Косовској Митровици.

Полиција је присилно зауставила брата и сестру чији су иницијали К.Р. (15) и Д.Р. (17) док су возили квад, малтретирали их, гурали, а потом на њих физички насрнули.

Забрана за пролаз робе из централне Србије и даље важи, па је несмањена колона теретњака на административним пунктовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана