Стаклоресцу почиње ново суђење за убиство пекара

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- У Вишем суду у Београду у четвртак би требало да почне поновљено суђење стаклоресцу из Ресавске улице Филипу Гаврановићу, поводом оптужби да је у новембру 2017. године убио комшију пекара Николу Остојића, а потом његово тијело сакрио у својој стаклорезачкој радњи.

Гаврановић је био правоснажно осуђен у јуну прошле године на 30 година затвора због тешког убиства, али је ту пресуду у октобру укинуо Врховни касациони суд одлучујући по захтјеву за заштиту законитости, због непрописно састављених судских вијећа која су донијела пресуде и у првостепеном и у другостепеном поступку.

ВКС је наложио да се Гаврановићу суди поново јер су у раду већа учестовале судије које су раније одлучивале о његовом притвору, као и у случају Дарка Шарића и осталих осуђених за шверц кокаина.

На почетку суђења у јулу 2018. године Гаврановић је признао да је убио Остојића, тврдећи да је то било у самоодбрани, а навео је и да се каје због свега што се догодило.

Гаврановић је оптужен да је 3. новембра 2017. године увече, у својој стаклорезачкој радњи, пијан из користољубља убио Остојића, са којим се интензивно дружио дуже вријеме и од њега позајмљивао новац, а такође је знао и да Остојић сакупља и посједује новац за финалну реализацију откупа пословног простора у којем се налази његова пекара.

Они су претходно тог дана сједили заједно у кафићу и пили алкохол, а потом су отишли до стаклорезачке радње.

Док су боравили у стаклорезачкој радњи, Гаврановић је Остојићу нанио најмање 26 удараца чекићем и глетом по глави, усљед којих је преминуо, сматра оптужба.

Његово тијело је оставио у параваном одвојеном дијелу радње и потом се нашао са женом И.С. која је претходно телефоном иснистирала да исте вечери врати дуг њеном другу од 2.000 евра.

Потом се вратио се до своје радње, узео Остојићеву торбицу издвојио део новца који је понео са собом, а торбицу и дио новца и личних ствари оставио у фиоци и поново се нашао са И.С, која га је и даље чекала у колима када јој је показао рукама новац у износу од 1.800 евра.

У торбици се налазило око 5.000 евра.

Остатак новца, торбица и тијело убијеног су пронађени приликом претреса стаклорезачке радње 6 и 7. новембра 2017. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана