Стафорди изуједали жену по лицу: Власници пустили псе па бјежали од полиције

ГС
Напад
Foto: Профимедиа | Напад

БОР - Активискињу за заштиту животиња из Бора Тамару Новаковић напала су у четвртак навече два стафорда, која су без повоца и брњице била пуштена на јавном простору.

Жена је задобила повреде по лицу и глави, а на мјесто догађаја изашла је и полиција, која је успјела ухватити власнике који су након напада побјегли. Новаковићева је рекла да на глави, тјемену и на аркади има двије ране због којих је морала ићи на шивање, док су остале ране отворене, јавља Н1.

Према њеним ријечима, пси су је напали у четвртак око 18 сати. Како је испричала, чула је лавеж својих паса, а супруг који је био напољу рекао јој је да су пси узнемирени јер је неко пустио стафорде или пит булове на стадиону преко пута њихове куће.

- Знајући да отприлике у то вријеме дјеца из комшилука крећу својим кућама/становима, јер када је лијепо вријеме као данас, дан проведу овдје код бака и дједова, те знајући да комшије прошетају и своје псе у то вријеме, као и да тада изађу млади на тај исти стадион, кренула сам их замолити да вежу своје псе да не би дошло до неког инцидента - испричала је Тамара Новаковић.

Додаје да ни ријеч није изустила, а да су пси већ кренули на њу, оборили је на земљу и кренули је гристи по глави. Тамара је мобилним телефоном снимила напад, а на узнемирујућем снимку који је објавила на Фејсбуку, чује се лавеж паса који је нападају и врисак.

- На сву срећу, моја мајка је изашла из куће и чула моје повике упомоћ. Дотрчала је заједно с мојим мужем. Власници су некако успјели савладати псе и отргнути их од мене, како ми је касније мама рекла, јер се тог дијела и не сјећам најбоље… Ја сам успјела позвати полицију - рекла је нападнута жена.

Она каже да је власница паса све вријеме молила да не зове полицију, док је мушкарац насртао на њеног мужа. Када су схватили да ће полиција ускоро доћи почели су бјежати, али их је полиција стигла, тврди Новаковић.

- Надам се да ће тужилаштво учинити све по службеној дужности, како и сам закон налаже, а ја ћу власнике, ако треба, гонити по приватној тужби и до судњега дана, да макар једном правда буде задовољена, а да несавјесни власници дебело одговарају за ово - истакнула је Новаковић, захваливши полицији на подршци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана