Шта пише у папиру - одбијеници датом новинару Танјуга

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД - На папиру - одбијеници, који је издала такозвана Генерална полицијска дирекција са сједиштем у Приштини, пише да се новинару Танјуга Анђелку Утјешановићу одбија улазак на територију Косова и Метохије.

На папиру, који је предат Утјешановићу на административном прелазу Мердаре, не наводи се разлог због кога му се одбија посјета КиМ.

Утјешановићу је данас послије 15 сати тзв. косовска полиција забранила да уђе на територију Косова и Метохије како би извјештавао о посјети патријарха Порфирија светињама на КиМ.

Он је путовао на КиМ заједно са делегацијом СПЦ у којој је био и патријарх и без икаквог образложења је враћен са административног прелаза, иако је раније био најављен као члан делегације, а службеници су му само рекли да изађе из кола и саопштили му да не може да настави даље, јер му је влада у Приштини забранила да уђе на КиМ.

Када им је Утјешановић затражио образложење, рекли су да га ни они немају и да само спроводе одлуку привремених приштинских институција, а он је након тога одбио да потпише документ о одбијању уласка на територију КиМ.

Међутим, портал Коссев је пренио ту вијест уз ограду наводећи да су се за више информација обратили тзв.косовској полицији и тзв.косовском министарству унутрашњих послова, као и да су им одговорили само из полиције уз наводе да је "тој особи заправо било дозвољено да уђе на Косово".

"Како је саопштено из надлежног министарства, дозвољен му је улазак у РКС", наведено је у одговору полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана