Шта каже Кремљ о француским "рафалима" за Србију

ГС
Шта каже Кремљ о француским "рафалима" за Србију

МОСКВА - Након што је Београд јуче потписао уговор са Паризом о набавци 12 војних авиона "рафал", за Србију стиже порука и из Русије. 

Одлуку Београда да купи француске војне авионе је избор Србије коментарисаа је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков поводом посете француског председника Емануела Макрона Београду, током које је потписан уговор о набавци 12 нових авиона "рафал".

- То је избор наших српских пријатеља. Природно је да се свака земља руководи економским и другим мотивима при доношењу оваквих одлука, рекао је Песков реагујући на јучерашњу изјаву председника Србије Александра Вучића да тренутно није могуће за Београд да купи авионе из Русије или Кине.

Француски председник је, подсетимо, јуче допутовао у Београд и поручио да поштује партнерство Србије са другим земљама – Русијом и Кином, али да је уговор о "рафалима" показатељ промена и европског духа Србије. Лидер Србије са своје стране је изјавио да је куповина "рафала" велика ствар за Србију, али и да је поносан на политику Београда и одбијање да уведе санкције Русији, преносе агенције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана