Српску кућу у Паризу посетило преко 35.000 људи

Танјуг
Српску кућу у Паризу посетило преко 35.000 људи

ПАРИЗ - Министар за Европу у Министарству за Европу и спољне послове Француске Жан-Ноел Баро данас је, током посете Српској кући у Паризу, изразио наду да ће Србија ускоро постати чланица Европске уније.

Он је рекао да је у Српској кући приређена "невероватна изложба о идентитету Србије", која је близак пријатељ Француске и, како се нада, будућа чланица Европске уније.

Баро је нагласио да ће Србија бити домаћин Експо 27 и да је у изложби у Српској кући у парку Ла Вилет видео много амбиције.

"Још једном, препоручујем свима који су овде у Ла Вилету да посете Српску кућу јер је то тренутак који никада неће заборавити", истакао је он.

Амбасадорка Србије у Паризу Ана Хрустановић рекла је да је Баро био одушевљен током посете Српској кући.

"Јако је био изненађен, пошто, обично, националне куће овде у Парку Ла Вилет служе да окупе навијаче и понуде им услуге, али не онолико колико је наша Српска кућа понудила и културе, и српских корена, и српске будућности, и српске гастрономије, тако да су министар и делегација заиста отишли одушевљени Србијом и са осмехом на лицу", рекла је она.

Хрустановић је подсетила да је председник Србије Александар Вучић отворио Српску кућу у друштву француског министра за спољну трговину Франка Ристера, који такође није крио одушевљење.

"И, захваљујући бројним министрима који су посетили Кућу, а и бројним француским грађанима који су се упознали са нама, чињеница је да је Француска у овом тренутку центар света, али ми са нашом дивном Српском кућом, такође, представљамо један мали центар у великом центру", казала је она.

Према њеним речима, до краја јучерашњег дана око 35.000-36.000 грађана, не само Француске, него целог света, посетило је Српску кућу.

"Ја заиста то сматрам фасцинантним резултатом, не зато што је амбасада била укључена заједно са тимом из владе, Привредне коморе, Туристичке организације и Експоа и свих нас, већ зато што су стварно утисци фантастични", нагласила је Хрустановић.

Према њеним речима, о Србији се прича у Паризу, а циљ није био да се прича о Србији само за време Олимпијских игара, него да се прича и у целом свету, јер су Српску кућу посетили не само грађани Француске, већ буквално грађани са сваког континента.

Хрустановић је рекла да ће Српска кућа бити затворена на дан затварања Олимпијских игара 11. августа, односно у недељу.

"И биће нам велика част да за затварање Српске куће уприличимо и посету премијера Вучевића са делегацијом, што ће дати једну посебну важност и посебан значај овом нашем великом подухвату у циљу промоције Србије, јер, као што сам рекла, Српску кућу је отворио председник Александар Вучић, а затвориће је премијер Милош Вучевић", нагласила је она.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана