Српско-руски односи прожети духом пријатељства

Срна
Српско-руски односи прожети духом пријатељства

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић и амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко размијенили су честитке министара спољних послова двије земље поводом 185 година од успостављања дипломатских односа.

Дачић је у честитки шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову истакао значај овог јубилеја наводећи да су "српско-руски односи, без обзира на формалне оквире, кроз историју били прожети духом пријатељства и међусобног разумијевања и засновани на заједничком словенском поријеклу, духовности, вјери и култури".

Дачић је указао на међусобну подршку, савезништво и велике жртве током српске борбе за ослобођење у 19. вијеку, као и у два свјетска рата, о којима свједоче бројни споменици.

Он је још једном изразио дубоку захвалност за чврсту и досљедну подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије у вези са питањем Косова и Метохије.

У честитки Лаврова, коју је Дачићу уручио Боцан-Харченко, потврђује се спремност руске стране за даљи свестрани развој односа, као и увјерење "да ће сакупљено искуство заједничког рада и даље служити као чврст темељ руско-српске сарадње".

Боцан-Харченко уручио је Дачићу честитку Лаврова поводом предстојећег Дана државности Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана